Voor wie?

 

Mannen en vrouwen met…

 
Geen tot zeer sporadische gespannenheid

Heb je geen echte spanningsklachten, maar wil je preventief jouw stressbestendigheid verhogen?

 

Matige fysieke of mentale ongemakken

Heb je het gevoel soms wat op de tippen van je tenen te lopen?

Heb je af en toe een kort lontje?

Heb je nu en dan last van spijsverteringsproblemen, schouder- en/of nekpijn, hoofdpijn of andere fysieke klachten zonder direct aanwijsbare oorzaak?

Durf je ’s nachts al eens wakker te liggen of geraak je ’s avonds soms moeilijk in slaap?

Ervaar je leuke activiteiten van tijd tot tijd als minder leuk dan voorheen of zelfs als belastend?

Ben je vaak moe terwijl er geen concreet slaaptekort aanwezig lijkt te zijn?

Vind je het niet altijd evident om werk- en privéleven vlotjes te combineren?

Kortom, ervaar je geregeld een geringe mate van spanning zonder dat dit jouw dagdagelijks functioneren belemmert? Maar, wil je met kleine acties op maat veel meer mentale rust en evenwicht (en dus ook minder fysieke klachten) bekomen?

 

Een burn-out

Ben je echter te lang over je grenzen heen gegaan en hebben je lichaam en geest de pauzeknop ingedrukt? Wil je nog wel van alles doen, maar heb je er de energie niet meer voor? Ben je met andere woorden overspannen of maak je een actieve burn-out* door? Ik help je graag om je energieniveau geleidelijk aan terug te verhogen en je stress te verminderen.

*Enkel artsen zijn bevoegd om de formele diagnose bun-out te stellen. Ga dus zeker bij je arts langs vóór je eerste coachingsessie.

 


 

Sterke vrouwen/mannen naast hun ambitieuze partner

Ik heb in mijn praktijk bijzondere aandacht voor de sterke vrouwen/mannen achter naast hun drukbezette/uithuizige partners. 

Zij die, in de schaduw, de ballen in de lucht trachten te houden om alle zaken geregeld te krijgen waar hun carrièreman/-vrouw uit tijdsgebrek weinig of niet aan toe komt: het huishouden, de kinderen, persoonlijke administratie, het sociaal netwerk onderhouden…

Zij die soms nog meewerken in de zaak van hun partner of zelf nog een eigen carrière (in loondienst of zelfstandig) proberen uit te bouwen, binnen de grenzen van de agenda van hun partner.

Zij die dus eigenlijk ook ontzettend drukbezet zijn, maar de (professionele) schijnwerpers op hun partner laten schijnen.

 


 

Coaches en leidinggevenden

Coach je een team of ben je leidinggevende?

Weet je goed wat er inhoudelijk van jou en jouw team verwacht wordt, maar heb je niet altijd voldoende handvaten om jouw teamleden te motiveren om de beoogde resultaten te realiseren?

 • Wat als iemand binnen jouw team eens een off-day/-week/-month heeft?
 • Hoe zorg je ervoor dat collega’s waartussen het onderling niet matcht toch constructief kunnen samenwerken?
 • Zit je zelf niet goed in je vel en wil je er ervoor zorgen dat jouw werk hier niet onder komt te lijden?
 • Aanzien collega’s binnen jouw team je meer als vriend(in) dan als coach of leidinggevende? Zorgt dat ervoor dat je geen negatieve feedback meer durft te geven?
 • Heb je een slechtnieuwsgesprek gevoerd met een collega van jouw team en geeft die jou het gevoel dat je geen capabele coach of leidinggevende bent? Misschien heeft die collega jou zelfs gepasseerd door rechtstreeks naar jouw leidinggevende te stappen om zijn/haar beklag over je te doen…

Coachen of leidinggeven kan echter heel erg leuk, verrijkend en boeiend zijn. Aarzel dus zeker niet om wat extra ondersteuning te zoeken als je je systematisch doodop voelt na jouw werkdag of het gevoel hebt vast te lopen op bepaalde patronen. Ik help jou graag met de ervaring die ik in mijn 11-jarige loopbaan als teamcoach heb opgedaan.

Ook beginnende coaches en leidinggevenden zijn uiteraard meer dan welkom!

 


 

Bedrijven…

Merk je dat een collega

 • Ineens wat minder presteert dan anders (minder werkuren, minder nauwkeurig werk…);
 • Zonder concrete aanleiding ineens heel wat extra werkuren presteert;
 • Minder betrokken is bij het werk dan voordien;
 • Minder alert is op het werk;
 • Blokkeert of panikeert wanneer er een extra taak wordt toegewezen;
 • Opeens een kort lontje heeft of zich direct aangevallen voelt als er feedback wordt gegeven?

Heb je al één of meerdere gesprekken hierover gevoerd, maar lijk je niet door te dringen of lijkt er niet echt veel te veranderen?

Aarzel dan niet en stel hem/haar een coachtraject voor waarbij hij/zij in volledige discretie zijn/haar verhaal kan komen doen en tools aangereikt krijgt om de zaken die aan de oorzaak liggen (vaak is dit een combinatie van privézaken en werkgerelateerde issues) beter de baas te kunnen.

Je kiest uiteraard zelf hoeveel sessies je voor rekening van het bedrijf neemt. Het staat jouw collega vrij om nadien het traject verder te zetten op eigen kosten.

Let wel, forceer nooit iemand om met een coachtraject te starten. Coaching werkt immers enkel als men zelf gemotiveerd is om gecoacht te worden.