Voor wie?

 

Iedereen met…

 
Geen tot zeer sporadische gespannenheid

Heb je geen echte spanningsklachten, maar wil je preventief jouw stressbestendigheid verhogen?

 

Matige fysieke of mentale ongemakken

Heb je het gevoel soms wat op de tippen van je tenen te lopen?

Heb je af en toe een kort lontje?

Heb je nu en dan last van spijsverteringsproblemen, schouder- en/of nekpijn, hoofdpijn of andere fysieke klachten zonder direct aanwijsbare oorzaak?

Durf je ’s nachts al eens wakker te liggen of geraak je ’s avonds soms moeilijk in slaap?

Ervaar je leuke activiteiten van tijd tot tijd als minder leuk dan voorheen of zelfs als belastend?

Ben je vaak moe terwijl er geen concreet slaaptekort aanwezig lijkt te zijn?

Vind je het niet altijd evident om werk- en privéleven vlotjes te combineren?

Kortom, ervaar je geregeld een geringe mate van spanning zonder dat dit jouw dagdagelijks functioneren belemmert? Maar, wil je met kleine acties op maat veel meer mentale rust en evenwicht (en dus ook minder fysieke klachten) bekomen?

 

Burn-out

Ben je echter te lang over je grenzen heen gegaan en hebben je lichaam en geest de pauzeknop ingedrukt? Wil je nog wel van alles doen, maar heb je er de energie niet meer voor? Ben je met andere woorden overspannen of maak je een actieve burn-out* door? Ik help je graag om je energieniveau geleidelijk aan terug te verhogen en je stress te verminderen.

*Enkel artsen zijn bevoegd om de formele diagnose van burn-out te stellen. Ga dus zeker bij je arts langs vóór je eerste coachingsessie.

 

Burn-on = de functionerende burn-out

Ben je compleet uitgeput en heb je het gevoel elk moment te kunnen crashen, maar ga je toch dagelijks naar het werk alsof er niets aan de hand is?  Geraak je niet meer uit je werkmodus en ben je dwangmatig gericht op prestaties en zelfverbetering? Blijf je voor de buitenwereld volhouden dat alles in orde met je is, ondanks het feit dat je last hebt van fysieke spanningsklachten, slaapproblemen, innerlijke leegte, schuldgevoelens…? Verbergt jouw ‘overpresteren’ de vertwijfeling en angst om niet te voldoen? Mogelijks zit je dan vast in een burn-on.

 


 

Bedrijven

Individuele coaching

Merk je dat een collega

  • Ineens wat minder presteert dan anders (minder werkuren, minder nauwkeurig werk…);
  • Zonder concrete aanleiding ineens heel wat extra werkuren presteert;
  • Minder betrokken is bij het werk dan voordien;
  • Minder alert is op het werk;
  • Blokkeert of panikeert wanneer er een extra taak wordt toegewezen;
  • Opeens een kort lontje heeft of zich direct aangevallen voelt als er feedback wordt gegeven?

Heb je al één of meerdere gesprekken hierover gevoerd, maar lijk je niet door te dringen of lijkt er niet echt veel te veranderen?

Aarzel dan niet en stel hem/haar een coachtraject voor waarbij hij/zij in volledige discretie zijn/haar verhaal kan komen doen en tools aangereikt krijgt om de zaken die aan de oorzaak liggen (vaak is dit een combinatie van privézaken en werkgerelateerde issues) beter de baas te kunnen.

Je kiest uiteraard zelf hoeveel sessies je voor rekening van het bedrijf neemt. Het staat jouw collega vrij om nadien het traject verder te zetten op eigen kosten.

Let wel, forceer nooit iemand om met een coachtraject te starten. Coaching werkt immers enkel als men zelf gemotiveerd is om gecoacht te worden.